Home

Onderwijstrajecten

Meer over Cordys

Ervaringen die
we graag delen


Werk in Uitvoering

Omdat onderwijs
er altijd toe doet


Contact

Publicaties

Nu bestellen:Wanneer het gaat om de ontwikkeling van mensen gaat het nooit om druppels, noch om gloeiende platen.

De automatische veronderstelling dat kwantiteit altijd wint van kwaliteit gaat niet op in het onderwijs. Talloos zijn de voorbeelden van éénlingen die in staat zijn om door hun gedrag en prestaties anderen te inspireren en aan te zetten tot een manier van leven die een samenleving beter, veiliger en socialer maakt. Daarom steunen wij van harte personen of organisaties die bewijzen dat dit echt kan.


“The foundation of every state
     is the education of its youth.”


Drapers Basic School
Mike Pickersgill maakt door zijn Drapers Basic School in Portland, Jamaica, ieder jaar weer voor tientallen jonge mensen de wereld tot ‘a better place to be’. De school is in het najaar van 2008 beschadigd door tropische stormen. Mike heeft de schade gelukkig kunnen herstellen en wij zijn blij dat we vanuit Nederland daarbij een financiele ondersteuning hebben kunnen geven.

I have three schools that I would put on a Christmas party, food, drinks and presents. I do have about half the money to put into desks and chairs. With the funds you sending and some money that I set aside I can accomplish this as well as have 4 kids on a tuition that there parents can not afford  (…) I truly respect the trust you have in me, thank you. Mike

In 2010 waren er gelukkig geen grote rampen die de scholen van Mike troffen. Onze bijdrage werd in 2010 gebruikt voor wat kerstcadeautjes en kersteten én voor de verbetering van de toiletten.

boven: een andere school, 2010

onder: 2008  

boven: Christmas 2010

2009

De school na de storm in 2008De school in 2009, na de opknapbeurt